Listopad 2014 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Data | 15.11.2014 00:00-30.11.2014 00:00 |
Adres | Do Studzienki 51 |
Miejscowość | Gdańsk |
MARCHEWKA: REWOLUCJA ZAPRASZA NA WARSZTATY NATURALNEGO ODŻYWIANIA
*15 listopada | PIECZENIE CHLEBA I CIAST NA ZAKWASIE *16 listopada | WARSZTAT DLA DZIECI i RODZICÓW - wspólne gotowanie *22 listopada | Gotowanie według PIĘCIU PRZEMIAN - Sezonowe ZUPY *23 listopada | ZDROWE BO SŁODKIE *30 listopada | DOMOWE PROBIOTYKI czyli wariacje na temat jesiennych KISZONEK
Marchewkowe warsztaty to opowieści o tym, że naturalne odżywianie jest proste, smaczne i najzdrowsze. Kuchenne historie okraszone garścią praktycznych porad i przykładów. Prosty przepis jak świadomie nakarmić ciało a nawet zyskać spokój duszy... fot. M.Czapliński
*15 listopada | PIECZENIE CHLEBA I CIAST NA ZAKWASIE W czasie warsztatów nauczymy się wyrabiać ciasto na chleb, dlatego trzeba ze sobą przynieść miskę (np. plastikową) i foremkę na chleb oraz kuchenny fartuszek. Wyrobione i przełożone do foremki ciasto chlebowe będzie można upiec już w domu po powrocie z warsztatów. Każdy uczestnik warsztatów otrzyma swoją porcję żytniego zakwasu na pierwszy domowy wypiek. Zrobimy również masło w drewnianej maselnicy.
*16 listopada | WARSZTAT DLA DZIECI i RODZICÓW - wspólne gotowanie Kulinarne spotkanie z Panią Marchewką i Rolnikiem Jabłuszko, którzy między innymi pokarzą dzieciakom jak powstają płatki owsiane i mąka razowa. Napiją się ziółek i skosztują zdrowych słodyczy ...
*22 listopada | Gotowanie według PIĘCIU PRZEMIAN - Sezonowe ZUPY Garnek stoi już na ogniu... w odpowiedniej kolejności wrzucamy do niego składniki wypowiadając niczym magiczne zaklęcia słowa "Ziemia, Metal, Woda, Drzewo, Ogień ..." Gotowanie według 5 Przemian jest co raz bardziej popularne, jednak wielu kojarzy się jedynie z tą "magiczną" kolejnością w czasie gotowania i w tym miejscu lekko się uśmiechając mówi "nie, to nie dla mnie". Może jednak warto "odczarować" te stereotypy i pokusić się o tajniki wiedzy, która przede wszystkim mówi o równowadze, współzależności, oddziaływaniu i harmonii ... Takiego gotowania najłatwiej można się nauczyć przygotowując ZUPY - proste, codzienne, sezonowe.
*23 listopada | ZDROWE BO SŁODKIE Słodki, to wśród wszystkich smaków ten najbardziej popularny. Uwielbiają go dzieci - jest niemalże symbolem beztroskiego dzieciństwa, ale również wśród dorosłych znajdziemy jego wielu amatorów często wręcz uzależnionych. W części teoretycznej opowiemy o pułapkach "słodkiego białego szaleństwa" ale również o fenomenie smaku słodkiego naturalnego jako pierwszego i najważniejszego smaku w naszej diecie - niezbędnego do budowania i zachowania zdrowia ...
*30 listopada | DOMOWE PROBIOTYKI czyli wariacje na temat jesiennych KISZONEK Chyba każdy zna kiszoną kapustę i ogórki. Ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Kiszenie czyli kwaśnienie jadła to słowiański sposób na konserwowanie żywności, który nadaje nowe smaki, dodatkowe wartości odżywczych ale przede wszystkim właściwości prozdrowotne. Produkty takie są bogate w dobre bakterie - znane pod nazwą Lactobacillus, które dbają o naszą florę jelitową, sprzyjają wytwarzaniu witaminy B12 i zwalczają bakterie gnilne w układzie pokarmowym... Sprawne jelita to pierwszy i najważniejszy krok do zdrowia!
SZCZEGÓŁOWY OPIS WARSZTATÓW NA WWW.MARCHEWKA-REWOLUCJA.PL
INFORMACJE DODATKOWE:
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA !!! Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany terminu lub miejsca warsztatów.
Produkty z jakich gotujemy: NA WSZYSTKICH WARSZTATACH KORZYSTAMY Z PRODUKTÓW NATURALNYCH, EKOLOGICZNYCH, SEZONOWYCH I REGIONALNYCH !
WSKAZÓWKI TEORETYCZNE SĄ DO ZASTOSOWANIA NIEMALŻE W KAŻDEJ Z DIET (np. zarówno mięsnej jak i bez mięsnej). Dania przygotowywane w czasie warsztatów są również dostosowane dla osób na diecie wegetariańskiej i wegańskiej.
Koszt warsztatów: *Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić ...
Wszystkie warsztaty odbywają się w szkole jogi Kamili Świąder Joga-Trójmiasto Adres: ul. Do Studzienki 51, Gdańsk /Wrzeszcz
Informacje i zgłoszenia: Małgorzata Meller, tel. 506 023 906, [email protected], www.facebook.com/marchewkowarewolucja www.marchewka-rewolucja.pl Informacja o biletach:
Koszt:
150 zł lub 120 zł gdy zapiszesz się i opłacisz warsztat na 5 dni przed terminem. Koszt warsztatów: *Jeżeli bardzo chcesz wziąć udział w warsztatach, ale koszt jest dla Ciebie zbyt duży, napisz, zobaczymy co da się zrobić …