19.08.2019 08:55 2 Mat. pras. Artykuł sponsorowany
Złota Rybka, smażalnia i pizzeria w nadmorskiej wiosce Karwi, obchodziła w tym sezonie 20-lecie powstania. Początki tego miejsca sięgają marzeń właścicielki Krystyny Dałek, która będąc studentką pracowała w Londynie we włoskiej restauracji. Właśnie wtedy zaczęła marzyć o własnej restauracji, chociaż sama nie wiedziała jaka to będzie restauracja i gdzie ją otworzy. Po powrocie do Polski wraz z mężem, którego rodzina pochodziła z Karwi, Krystyna Dałek otworzyła 20 lat temu Złotą Rybkę.
Goście odwiedzający Złotą Rybkę przenoszą się w świat starej kaszubskiej checzy. Każdy przedmiot i sprzęty znajdujące się tutaj są świadectwem kultury kaszubskiej. Znajdziecie tu kaszubskie dzbanki, misy, lampy, liczydła, radia, tkaniny, magiel i meble. W tym klimacie rybackiej chaty Złota Rybka serwuje świeże ryby prosto od rybaka z Dębek, ale również z mórz i oceanów całego świata.
Fot. Prestige Photo
Fot. Prestige Photo
Wielbicielom włoskiej kuchni polecamy pizzę, makarony i sałatki. Złota Rybka może poszczycić się certyfikatem Klubu Dobrej Pizzy, który otrzymała od włoskiego mistrza Pizzaiola.
Impreza urodzinowa była wspaniałą okazją, żeby uczcić wraz z gośćmi i pracownikami 20-letni sukces Złotej Rybki. Sukces, który miał początek w marzeniach pani Krystyny, ale również wymagał ciężkiej pracy, nastawienia na najwyższą jakość serwowanych potraw i obsługi, słuchania klientów, zaangażowania pracowników i pozytywnego myślenia.
Fot. Prestige Photo
Fot. Prestige Photo
Dla urodzinowych gości przygotowano tort, schłodzone Prosecco, pokaz iluzjonisty, występ zespołu szantowego, strefę dla dzieci z animatorkami: z malowaniem twarzy, watą cukrową, popcornem i urodzinowymi balonikami.
Na ręce pani Krystyny złożyli gratulacje liczni przybyli goście, włodarze, w tym zastępca burmistrza miasta Władysławowa, żona burmistrza Władysławowa, starosta pucki, wicestarosta pucki, radny Karwi z małżonką, komendant Straży Pożarnej OSP Karwia z małżonką, klienci, dostawcy, rodzina i przyjaciele.
Fot. Prestige Photo
Fot. Prestige Photo
Fot. Prestige Photo
Podczas eventu dla zaproszonych gości przygotowano atrakcję kulinarną – life cooking w wykonaniu znanego gdyńskiego restauratora, szefa kuchni Chefs Culinar. W wyszukanym menu szef kuchni przygotował m.in. łososia bałtyckiego pieczonego w soli z sosami: szczawiowym, Verge i tatarskim oraz hiszpańską zupę czosnkową. W tapas bar wśród wielu przekąsek królowały: krewetki marynowane w chili i czosnku, crosstini z wędzoną makrelą, carpaccio z kozim serem, marynowane karczochy. Słodkie torciki: mango-malina, biała czekolada, chałwa skutecznie kusiły gości.
Wspaniali goście, uśmiechnięci pracownicy, niesamowita atmosfera, setki uścisków, słońce, prosecco, tort urodzinowy – to było wspaniałe i radosne święto! Warto było mieć marzenia i doczekać takiego jubileuszu.
Złota Rybka pysznie zaprasza!
Film: Prestige Photo
Prestige Photo