04.05.2013 11:01 0

Gotuj z Nadmorski24: Aromatyczny łosoś pieczony na grillu

Kolejny pomysł na zdrowy i bardzo smaczny obiad. Łosoś – pełna wartości odżywczych ryba to propozycja na rodzinny obiad. Szybkie i proste wykonanie pozwoli zaoszczędzić wiele czasu. A efekt i tak będzie przepyszny. Słoneczną aurę wykorzystać można na grillowanie, które wcale nie musi być kaloryczne i niezdrowe.

Składniki (dla 2 osób):

  • cztery małe kawałki łososia w dzwonkach
  • cztery plastry cytryny
  • mieszkanka ziół (oregano, majeranek, natka pietruszki)
  • fasolka szparagowa
  • sól morska
  • łyżka masła

Pyszny i aromatyczny łosoś w kilka chwil. Rozpalamy grilla, rozkoszując się wiosenną pogodą. Rybę dokładnie posypujemy mieszanką ziół. Doprawiamy solą. Na rybę kładziemy plaster cytryny. Łososia zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ruszt. Pieczemy 10 minut. Rybę podajemy z lekko twardą fasolką szparagową, którą także można przygotować na grillu, zawijając w folię z odrobioną masła. Bogate w białko danie doskonale uzupełni wodą z plasterkami cytryny i kilkoma kostkami lodu.


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...