To nie tajemnica, że fast foody są atrakcyjne i smakują, mimo że są raczej niezdrowe. Dziś przedstawiamy domowy fast-slow food, który ma wiele zalet. Przede wszystkim jest zdrowy i smaczny. Do potrawy wykorzystamy tortillę, którą Domowa Bogini serwowała w piątek.
Przepis na tortillę
Składniki:
Wykonanie:
Najpierw myję piersi i kroję je w podłużne paski. Przyprawiam papryką i solą i odstawiam na 10 min, aby przeszły przyprawami. Następnie rozgrzewam na patelni oliwę z oliwek i obsmażam je na złoty kolor.
Rozkładam tortille, smaruję środek sosem, rozkładam ciepłego jeszcze kurczaka, posypuję sałatą, kukurydzą, pokrojonym w kostkę pomidorem i startym serem.
Składam rożki w ten sposób:
i zabezpieczam wykałaczkami, żeby się nie rozwinęły. Władam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 7 min, by rozpuścił się ser i delikatnie rozgrzała tortilla.
Gotowe, smacznego!