Ukryj

15.04.2025 15:50 13 OR/wejherowo.pl

Najlepszy pizzaiolo w Polsce pracuje w wejherowskiej pizzerii!

fot. Wejherowo.pl

Idealna pizza? Dla niego to bułka z masłem! Pizzaiolo z ISKRA Manufaktura Pizzy z Wejherowa pokonał kilkudziesięciu mistrzów w swoim fachu w Polsce, co pozwoliło mu zakwalifikować się do prestiżowego konkursu w Neapolu.

W poniedziałek, 14 kwietnia mistrzowie pizzy z całego kraju zmierzyli się w Gliwicach w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu Vera Pizza Napoletana Champion 2025.

W rywalizacji na najlepszą pizzę neapolitańską zwyciężył Mateusz z ISKRA Manufaktura Pizzy z Wejherowa i tym samym zdobył awans do światowego finału. We wrześniu spotka się w Neapolu z innymi mistrzami tego kultowego włoskiego specjału. Wydarzenie organizowane jest przez Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN).

Byliście świadkami zdarzenia w naszym regionie? Chcecie aby nasza redakcja zajęła się jakimś tematem? Czekamy na Wasze sygnały i informacje. Można kontaktować się z naszą redakcją za pośrednictwem strony facebookowej i mailowo: redakcja@nadmorski24.pl. Dyżurujemy także pod numerem telefonu 729 715 670.


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...

KOMUNIKAT Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.

ZAMKNIJ