15.04.2025 15:50 13 OR/wejherowo.pl
Najlepszy pizzaiolo w Polsce pracuje w wejherowskiej pizzerii!
Idealna pizza? Dla niego to bułka z masłem! Pizzaiolo z ISKRA Manufaktura Pizzy z Wejherowa pokonał kilkudziesięciu mistrzów w swoim fachu w Polsce, co pozwoliło mu zakwalifikować się do prestiżowego konkursu w Neapolu.
W poniedziałek, 14 kwietnia mistrzowie pizzy z całego kraju zmierzyli się w Gliwicach w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu Vera Pizza Napoletana Champion 2025.
W rywalizacji na najlepszą pizzę neapolitańską zwyciężył Mateusz z ISKRA Manufaktura Pizzy z Wejherowa i tym samym zdobył awans do światowego finału. We wrześniu spotka się w Neapolu z innymi mistrzami tego kultowego włoskiego specjału. Wydarzenie organizowane jest przez Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN).
Byliście świadkami zdarzenia w naszym regionie? Chcecie aby nasza redakcja zajęła się jakimś tematem? Czekamy na Wasze sygnały i informacje. Można kontaktować się z naszą redakcją za pośrednictwem strony facebookowej i mailowo: redakcja@nadmorski24.pl. Dyżurujemy także pod numerem telefonu 729 715 670.