04.12.2024 16:00 1 OR

Pierogi tematem tegorocznej edycji wydarzenia 'Gotuj z VIP-em'

fot. Redakcja

Samorządowcy, służby mundurowe i przedstawiciele instytucji z regionu podjęli rękawice i wraz z uczniami Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie wzięli udział w siódmej edycji konkursu gastronomicznego „Gotuj z VIP-em”.

Tym razem kulinarne spotkanie odbyło się pod hasłem „Pierogi w różnej odsłonie”. Na przygotowanie dań zespoły złożone z ucznia szkoły i zaproszonego gościa miały określony czas. Tradycyjnie już, przy kuchennych blatach zmierzyli się przedstawiciele lokalnych instytucji, samorządowcy, jak również reprezentacje służb mundurowych.

Gotowanie odbywało się pod czujnym okiem jury. W jego składzie znaleźli się w tym roku m.in. Krystian Sosnowski, Jakub Łysk czy Sebastian Cichy.

Jest to siódma edycja „Gotuj z VIP-em” . Goście z zaprzyjaźnionych instytucji zostali zaproszeni, by przed świętami gotować z naszymi uczniami. W tym roku tematem przewodnim są pierogi — mówiła dla Twojej Telewizji Morskiej Zdzisława Pocierznicka, wicedyrektor Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie

fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja fot. Redakcja

Jury zgodnie przyznało, że uczestnicy kulinarnych zmagań wykonali swoje dania na bardzo wysokim poziomie. Wszystkie przygotowane pierogi było wyjątkowe – wyróżniały się smakiem, dekoracją, a przede wszystkim wyjątkowym nadzieniem.

Nie spodziewałem się, że nasi uczestnicy aż tak podniosą poziom tej konkurencji. Przygotowali m.in. pierogi z ricottą, szpinakiem, na słodko. Ta edycja konkursu pokazała, że ambicje są coraz wyższe. Niektórzy mogliby konkurować z nami w prawdziwych restauracjach — przyznał Twojej Telewizji Morskiej Krystian Sosnowski, członek jury

Byliście świadkami zdarzenia w naszym regionie? Chcecie aby nasza redakcja zajęła się jakimś tematem? Czekamy na Wasze sygnały i informacje. Można kontaktować się z naszą redakcją za pośrednictwem strony facebookowej i mailowo: [email protected]. Dyżurujemy także pod numerem telefonu 729 715 670.


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...