22.01.2012 16:30 0

Słodkie warsztaty w Gdyni

Desery i ciasta tworzone z uczuciem, tarty i tartaletki, dietetyczne, ale i grzesznie kaloryczne serniki oraz oczywiście czekolada – to smaczne tematy II edycji Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych, które rozpoczną się 11 lutego w Gdyni. Zajęcia w Hotelu Kuracyjnym (al. Zwycięstwa 255) poprowadzi Tomasz Deker, mistrz świata w cukiernictwie.

  Program warsztatów:

  • 11 lutego, godz. 16.00-19.30 – Walentynki, desery i ciasta tworzone z uczuciem. Afrodyzjaki w kuchni;
  • 26 lutego, godz. 16.00-19.30 – Tarty na słodko, zapiekane i na zimno, czekoladowe, duże i małe…;
  • 3 marca, godz. 16.00-19.30 – Tarty i tartaletki z farszami warzywnymi, z szynką i boczkiem, pinią itp.;
  • 17 marca, godz. 16.00-19.30 – Serniki, puszyste i ciężkie, dietetyczne lub grzesznie kaloryczne;
  • 14 kwietnia, godz. 16.00-19.30 – Czekolada ciemna i biała, wytrawna i słodka, gorąca i zimna.

  Koszt każdego z warsztatów wynosi 300 zł za osobę. W cenę wliczone są m.in. produkty. W zajęciach może wziąć udział maksymalnie 12 osób. Każdy uczestnik otrzyma dyplom, przepisy oraz gotowe wypieki. Zapisy pod adresem: [email protected] .


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...