Wariacje na temat czekolady, serniki i serniczki oraz polska jesień i jej owoce – to smaczne tematy Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych, które w sobotę rozpoczynają się w Gdyni. Zajęcia poprowadzi Tomasz Deker, mistrz świata w cukiernictwie.
Kurs odbywający się w Hotelu Kuracyjnym w Gdyni skierowany jest do fanów czekolady, tart, pralinek, ciast, babeczek oraz wszelkich deserów, a także wszystkich pasjonatów tradycyjnej kuchni w mistrzowskim wydaniu. Tajniki dobrego smaku przekazywane będą w tygodniu w godzinach wieczornych oraz w weekendy.
Warsztaty to okazja podszlifowania swoich umiejętności bądź nauki od podstaw pod nadzorem Tomasza Dekera. Podczas Warsztatów gwarantowane są wszystkie niezbędne składniki, a grupy fanów gotowania i pieczenia liczyć będą maksymalnie 14 osób. Pierwsze spotkania skupione będą wokół wariacji z deserami, a następnie wzbogacone zostaną spotkaniami z najlepszymi szefami kuchni z całej Polski.
Warsztaty są płatne (250-300 zł). W cenę wliczone są produkty. Uczestnicy przygotowywać będą wybrane desery zgodnie z pleceniami i wskazówkami. Każdy otrzyma pamiątkowy dyplom, receptury oraz niespodziankę.