Kozie marzenie to sałatka, która rozpływa się w ustach i jest przeznaczona dla fanów eksperymentów kulinarnych. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy tym zachwyca niepowtarzalnym smakiem. Zobacz przepis przygotowany przez Annę z Wejherowa.
Składniki:
Dressing:
Przygotowanie:
Pokrój bagietkę w krążki, następnie połóż na nie ser, oprósz solą, pieprzem, skrop oliwą i wstaw do wcześniej nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 6 minut (tak żeby ser się rozpuścił). W tym czasie obierz jabłko, pokrój na ósemki i usmaż na maśle (około 5 minut, tak by były miękkie). Na koniec przygotuj dressing, zmieszaj ze sobą oliwę, ocet winny, miód, sól, pieprz i zioła. Na talerzu ułóż sałatę bądź szpinak, wyciągnij krążki z piekarnika i połóż na sałacie, dodaj jabłka, pomidorki koktajlowe i całość polej dressingiem.
Smacznego!