Magda Gessler, prowadząca programu "Kuchenne Rewolucje" emitowanego na antenie TVN-u, przeprowadziła rewolucję w redzkim „Dzikim Winie”. Słynna restauratorka zmieniła oblicze restauracji. Lokal aktualnie nazywa się "Świnka i Rybka". Przebieg zmian owiany jest tajemnicą, jednak sekretu nie stanowią wrażenia i emocje, które towarzyszyły wielkiej przemianie.
Energia i pomysły Magdy Gessler niemal natychmiast dotknęły restauracji, którą odmieniała restauratorka. Jej zdaniem Kaszubi to poważni ludzie, którzy biorą sobie do serc jej uwagi i nie lubią tracić czasu. Wręcz przeciwnie - z reguły obracają słowa w czyn. Czy zapał okolicznych mieszkańców spowoduje, że kolejne restauracje z naszego regionu doświadczą kuchennych rewolucji?
Szczegółów programu zdradzić nie można. Wiemy tylko, że restauratorka pozytywnie zszokowała właścicieli i personel oraz jak zareagowali oni na zmiany. Natomiast wnętrze zmieniło swoje przesłanie – teraz emanuje ciepłem. A jakie nowości zastaną klienci na talerzach?
Lokal otwarty będzie od środy (28 stycznia). Pod koniec lutego Magda Gessler powróci do restauracji by sprawdzić, czy jej praca się opłaciła. Przebieg „Kuchennej Rewolucji” w „Dzikim Winie” będzie emitowany na antenie TVN-u w maju lub czerwcu.
fot. TTM
fot. TTM
fot. TTM
fot. TTM
fot. TTM
fot. TTM