Nie masz pomysłu na przepyszny obiad? Dzisiaj Pani Zdzisława z Choczewa przedstawia nam przepis na zapiekankę makaronową z piersią kurczaka.
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i odcedzamy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy na ćwiartki. Na 1 łyżce oliwy doprowadzamy do zeszkliwienia posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy mięso, smażymy 3-4 min. Dorzucamy pieczarki, dusimy do odparowania prawie całego płynu. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Makaron mieszamy z mięsem i pieczarkami, przekładamy do natłuszczonego oliwą naczynia żaroodpornego. Zalewamy jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, posypujemy serem. Zapiekamy 20 min w temp. 200 st. C.