06.12.2013 12:41 0

Gotuj z Nadmorski24.pl: Gulasz z karkówki

domowa-bogini.blogspot.com

Sprawdzone i znane smaki potrafią przywołać wiele wspomnień. Gulasz kojarzy się głównie z domem... My proponujemy podanie go z kaszą gryczaną i buraczkami.

Składniki:

  • 500 g karkówki,
  • 1 cebula,
  • 200 g pieczarek,
  • liść laurowy,
  • angielskie ziele,
  • sól, pieprz,
  • majeranek,
  • łyżeczka sosu sojowego,

Wykonanie:

Karkówkę myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy ją na patelni mocno na ciemny kolor, dodajemy cebulę i czekamy aż się zeszkli. Mięso i cebulę przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, angielskie ziele i wstępnie przyprawiamy. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy kolejne 20 minut. Przyprawiamy. Zagęszczamy gulasz zaklepką (2 łyżki mąki wymieszane z zimną wodą) i dodaję sos sojowy dla uzyskania głębokiego koloru sosu.

Smacznego :)

Więcej przepisów znajdziecie na blogu Domowej Bogini.


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...