12.05.2013 16:04 0

Gotuj z Nadmorski24.pl: Wiosenne minestrone z pulpecikami z metki

Nareszcie mamy upragnioną wiosnę. Dziś zapraszamy na zupę minestrone zieloną z dodatkiem pulpecików metkowo-ryżowych. Pyszna lekka w sam raz na letnią pogodę.

SKŁADNIKI:

  • 100 g mrożonego bobu

  • 100 g mrożonej fasolki szparagowej zielonej

  • 100 g mrożonego groszku cukrowego

  • 2 kalarepki

  • 2 małe cukinie

  • 1 metka wieprzowa grubozmielona

  • 2 woreczki ryżu pełnoziarnistego Kupiec

  • 1 jajko

  • 1 łyżka bułki tartej

  • świeża kolendra,natka pietruszki, bazylia

  • sól i pieprz-młynki Kamis

  • 1,5 litra bulionu drobiowego

PRZYGOTOWANIE:

Do bulionu wrzucamy umyte, obrane i pokrojone w kostkę kalarepki oraz nieobrane cukinie.

Gotujemy około 10 minut następnie wrzucamy mrożone warzywa (bób, fasolkę oraz groszek cukrowy). Wszystko gotujemy około 20-25 minut do miękkości warzyw.

W osobnym garnku gotujemy ryż. Kiedy przestygnie wsypujemy ryż do miseczki i dodajemy metkę, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy. W dłoniach formujemy małe pulpeciki, które wrzucamy do garnka z gotującą wodą.

Ugotowane podajemy z zupą.

Więcej przepisów znajdziecie na stronie cuda i smaki regionu.

SMACZNEGO!!!


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...