03.03.2013 15:04 0

Gotuj z Nadmorski24.pl: Placuszki bananowo-brzoskwiniowe

Placuszki bananowo-brzoskwiniowe zadowolą kubki smakowe niejednego łasucha. Proste wykonanie i oszałamiający efekt to z pewnością wielki atut tego dania. Placki w każdej postaci są przecież znakomitym rozwiązaniem, gdy brak nam pomysłu na obiad.

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki

  • 2 banany

  • 2 połówki brzoskwiń z puszki

  • 3 jajka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1/2 szkl. mleka kokosowego lub zwykłego

  • szczypta soli

  • 3 łyżki soku z limonki

Wykonanie:

Zmiksować banany i brzoskwinie, odstawić. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka, mleko, sok z limonki i sól zmiksować na gładkie lejące się ciasto. Dodać masę bananowo-brzoskwiniową i zamieszać, wstawić na chwilę do lodówki. Smażyć małe placuszki na rozgrzanej patelni na złoty kolor z dwóch stron. Gotowe posypać cukrem pudrem, podawać z plastrami brzoskwiń.

Smacznego! Więcej przepisów znajdziecie na stronie cudaismakiregionu.blox.pl


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...