Placuszki bananowo-brzoskwiniowe zadowolą kubki smakowe niejednego łasucha. Proste wykonanie i oszałamiający efekt to z pewnością wielki atut tego dania. Placki w każdej postaci są przecież znakomitym rozwiązaniem, gdy brak nam pomysłu na obiad.
Składniki:
1,5 szkl. mąki
2 banany
2 połówki brzoskwiń z puszki
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl. mleka kokosowego lub zwykłego
szczypta soli
3 łyżki soku z limonki
Wykonanie:
Zmiksować banany i brzoskwinie, odstawić. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka, mleko, sok z limonki i sól zmiksować na gładkie lejące się ciasto. Dodać masę bananowo-brzoskwiniową i zamieszać, wstawić na chwilę do lodówki. Smażyć małe placuszki na rozgrzanej patelni na złoty kolor z dwóch stron. Gotowe posypać cukrem pudrem, podawać z plastrami brzoskwiń.
Smacznego! Więcej przepisów znajdziecie na stronie cudaismakiregionu.blox.pl