25.11.2012 15:00 0

Gotuj z Nadmorski24: Zupa - krem z brokułów

Intensywny, zielony kolor podczas jesieni nie występuje często, chyba że na talerzu! Zdrowe pożywne warzywa, a do tego wiosenny smak i dużo witamin to nasza listopadowa propozycja kulinarna. Zupa - krem z brokułów, pomysł na zielony obiad!

Składniki:   - 1,5 l wywaru, ja użyłam wywaru wieprzowego - 500 g brokułów - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - przyprawy (sól, pieprz) - listek laurowy - angielskie ziele - zioła (majeranek, bazylia) - grzanki - przepis tutaj

Wykonanie:

Brokuły myję i kroję, kroję także cebulę, czosnek przeciskam przez praskę. Podsmażam to wszystko na patelni na odrobinie oliwy z oliwek. Przekładam zawartość patelni do przygotowanego wcześniej wywaru. Gotuję ok. 20 min. Przyprawiam. Następnie czekam, aż zupa trochę ostygnie. Miksuję blenderem na krem. Podaję z grzankami.

Smacznego!

Więcej przepisów na blogu Domowej Bogini


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...