30.06.2018 17:00 0 Natalia/Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna
W czerwcu Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna przygotowała serię wizyt studyjnych dla zagranicznych touroperatorów i dziennikarzy związanych z turystyką golfową. Podejmowane inicjatywy mają opierać się na współpracy z zagranicznymi operatorami turystycznymi, którzy specjalizują się w obsłudze golfistów z całego świata.
Aktywność w zakresie planowanych spotkań skupia się na wybranych rynkach zagranicznych między innymi Skandynawii czy Wielkiej Brytanii. Podejmowane inicjatywy mają wypromować wizerunek Polski i regionu pomorskiego jako atrakcyjnej destynacji golfowej. Jednak największy nacisk położony jest na współpracę z organizatorami wyjazdów specjalizującymi się w obsłudze golfistów z całego świata.
– Dzięki temu możliwa jest prezentacja szerszego produktu turystyki golfowej dla całej Polski północnej, co jest niezwykle istotne w kontekście odbiorców zagranicznych – podaje Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna.
Źródło: PROT
Prezentując potencjał turystyki golfowej, działania Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej realizowane są przy współpracy z Regionalnymi Organizacjami Turystycznymi z Warmii i Mazur oraz Pomorza Zachodniego, jak i z największymi klubami golfowymi z tego obszaru.
Dzięki współpracy z Association of Group Travel Organisers zrzeszającej blisko 3000 touroperatorów i dziennikarzy z branży golfowej, w czerwcu w rozmowach wzięło udział 18 przedstawicieli firm z całej Europy:
– Golf Resepti – Finlandia;
– Golfbladet – Szwecja;
– Heimsferdir – Islandia;
– Golf Plasir – Dania;
– Extra Golf&Reisen – Austria;
– Fore Golf – Szwecja;
– Out of Bands – Szwecja;
– Top100 – UK.
Źródło: PROT
Programy wizyt były dostosowywane do indywidualnych przyjazdów gości, jednak ich schemat obejmował zasadniczo odwiedziny na 2–3 polach golfowych z naszego regionu oraz część turystyczną. Organizatorzy planują zapewnić takie atrakcje, jak: zwiedzanie Trójmiasta wraz z przewodnikiem, wizyty w obiektach muzealnych oraz posiłki w rekomendowanych restauracjach.