Zakończyła się IV edycja konkursu Bursztynówka, odbywającego się na Zamku w Krokowej. Wybrano najlepszy produkt kulinarny i rękodzielniczy oraz najaktywniejszą organizację pozarządową. W tegorocznym konkursie udział wzięło 40 uczestników. W kategorii kulinariów zwyciężył ajerkoniak Katarzyny Zacharewicz ze Słajszewa, w kategorii Rękodzieła pierwsze miejsce zajęła Emilia Baran z Żarnowca za grafikę „Żarnowiecczi Jezoro”, natomiast w kategorii organizacje pozarządowe najlepsze okazało się Koło Gospodyń Wielskich z Kierzkowa.
Nowością był motyw przewodni w konkursie kulinarnym. Jury oceniało produkty w szeroko pojętej kategorii „JAJKO”, czyli potrawy zawierające jajo w swoim składzie.
Głównymi celami konkursu są m.in. promocja lokalnych produktów kulinarnych i rękodzielnictwa oraz wyróżnienie najaktywniejszych NGO z obszaru Lokalnej Grupy Działania.
Konkurs organizowała Lokalna Grupa Działania Bursztynowy Pasaż.