Wrzesień 2011 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 |
Data | 27.09.2011 16:40 |
Miejsce | hotel Kuracyjny |
Miejscowość | Gdynia |
Wariacje na temat czekolady, serniki i serniczki oraz polska jesień i jej owoce – to smaczne tematy Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych, które w sobotę (1 października) rozpoczynają się w Gdyni. Zajęcia w Hotelu Kuracyjnym (al. Zwycięstwa 255) poprowadzi Tomasz Deker, mistrz świata w cukiernictwie.
Warsztaty skierowane są do wszystkich fanów czekolady, tart, ciast, babeczek i deserów, a także pasjonatów tradycyjnej kuchni w mistrzowskim wydaniu. Pierwsze zajęcia skupione będą wokół wariacji z deserami, a następne wzbogacone zostaną spotkaniami z najlepszymi szefami kuchni z całej Polski. Tajniki dobrego smaku przekazywane będą w tygodniu w godzinach wieczornych oraz w weekendy cztery razy w miesiącu w Hotelu Kuracyjnym.
Program najbliższych warsztatów:
1 października, godz. 16.40 – konferencja prasowa; godz. 17.00-20.00 – Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe;
9 października, godz. 16.00-19.00 – Serniki i serniczki na polskich serach, jak i mascarpone, serniki amerykańskie na philadelphi, zastosowanie jogurtu greckiego w deserach typu light;
27 października, godz. 18.00-21.00 – Polska jesień i jej owoce: jabłka, gruszki, pigwa, śliwki, malina, jeżyna, rokitnik, jarzębina;
Warsztaty są płatne (250-300 zł). W cenę wliczone są produkty. Uczestnicy przygotowywać będą wybrane desery zgodnie z pleceniami i wskazówkami. Każdy otrzyma pamiątkowy dyplom, receptury oraz niespodziankę. W zajęciach może wziąć udział maksymalnie 14 osób.
Informacje oraz Zapisy na warsztaty: [email protected].
Profil na Facebooku: www.facebook.com/TrojmiejskieWarsztatyKulinarne.