Wrzesień 2011
Pn Wt Śr Cz Pt So N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Zobacz również

Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne w Gdyni

Inne, Gdynia

Data 27.09.2011 16:40
Miejsce hotel Kuracyjny
Miejscowość Gdynia

Wariacje na temat czekolady, serniki i serniczki oraz polska jesień i jej owoce – to smaczne tematy Trójmiejskich Warsztatów Kulinarnych, które w sobotę (1 października) rozpoczynają się w Gdyni. Zajęcia w Hotelu Kuracyjnym (al. Zwycięstwa 255) poprowadzi Tomasz Deker, mistrz świata w cukiernictwie.

Warsztaty skierowane są do wszystkich fanów czekolady, tart, ciast, babeczek i deserów, a także pasjonatów tradycyjnej kuchni w mistrzowskim wydaniu. Pierwsze zajęcia skupione będą wokół wariacji z deserami, a następne wzbogacone zostaną spotkaniami z najlepszymi szefami kuchni z całej Polski. Tajniki dobrego smaku przekazywane będą w tygodniu w godzinach wieczornych oraz w weekendy cztery razy w miesiącu w Hotelu Kuracyjnym.

Program najbliższych warsztatów:

  • 1 października, godz. 16.40 – konferencja prasowa; godz. 17.00-20.00 – Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe;

  • 9 października, godz. 16.00-19.00 – Serniki i serniczki na polskich serach, jak i mascarpone, serniki amerykańskie na philadelphi, zastosowanie jogurtu greckiego w deserach typu light;

  • 27 października, godz. 18.00-21.00 – Polska jesień i jej owoce: jabłka, gruszki, pigwa, śliwki, malina, jeżyna, rokitnik, jarzębina;

  • 29 października, godz. 17.00-20.00 – Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe.

Warsztaty są płatne (250-300 zł). W cenę wliczone są produkty. Uczestnicy przygotowywać będą wybrane desery zgodnie z pleceniami i wskazówkami. Każdy otrzyma pamiątkowy dyplom, receptury oraz niespodziankę. W zajęciach może wziąć udział maksymalnie 14 osób.

Informacje oraz Zapisy na warsztaty: [email protected].

Profil na Facebooku: www.facebook.com/TrojmiejskieWarsztatyKulinarne.