Luty 2016 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Data | 03.02.2016 10:00-04.02.2016 15:30 |
Miejsce | AmberExpo |
Adres | ul. Żaglowa 11 |
Miejscowość | Gdańsk |
Bilety | Wstęp wolny, rejestracja on-line |
Jak przygotować tatara z przegrzebków, zupę z homara czy bezglutenowe pączki? Między innymi na te pytania odpowiedzą eksperci podczas jednego z najważniejszych spotkań przedstawicieli branży gastronomicznej, czyli 6. edycji Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii pod nazwą Food-to-Go. Wydarzenie odbędzie się w gdańskim centrum AmberExpo, w dniach 3-4 lutego, wstęp jest bezpłatny.
Podczas targów każdy znajdzie coś dla siebie. Nowością szóstej edycji będzie strefa inteligentna restauracja, gdzie zaprezentowane zostaną innowacyjne rozwiązania dla lokali gastronomicznych. Wyeksponowane zostaną m.in. systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowanego sterowania i kontroli oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia.
Z kolei strefa deserowych inspiracji dedykowana jest lodziarniom, cukierniom i kawiarniom.
Miłośnicy bezglutenowej diety odnajdą się w strefie bezglutenowej, gdzie będzie można skosztować potraw niezawierających glutenu oraz uzyskać porady, w jaki sposób wprowadzić dania bezglutenowe do menu restauracji. Nie zabraknie także prezentacji, pokazów oraz warsztatów poruszających kwestie tej diety.
Ostatnim z kącików jest strefa prezentacji i warsztatów, która umożliwia udział w pokazach prowadzonych przez osoby znane z programów kulinarnych, a także rozmowę z autorami książek poświęconych gotowaniu.
Targi Food-to-Go odbędą się w dniach 3-4 lutego (środa-czwartek) w hali AmberExpo, która mieści się przy ulicy Żaglowej 11 w Gdańsku. Wstęp jest bezpłatny, wystarczy wcześniej zgłosić swój udział na tej stronie.