Luty 2016
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Zobacz również

Spotkanie mistrzów kuchni. Weź udział w targach

Książki, Gdańsk

Data 03.02.2016 10:00-04.02.2016 15:30
Miejsce AmberExpo
Adres ul. Żaglowa 11
Miejscowość Gdańsk
Bilety Wstęp wolny, rejestracja on-line

Jak przygotować tatara z przegrzebków, zupę z homara czy bezglutenowe pączki? Między innymi na te pytania odpowiedzą eksperci podczas jednego z najważniejszych spotkań przedstawicieli branży gastronomicznej, czyli 6. edycji Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii pod nazwą Food-to-Go. Wydarzenie odbędzie się w gdańskim centrum AmberExpo, w dniach 3-4 lutego, wstęp jest bezpłatny.

  • Swój udział w imprezie potwierdziło około 100 firm, wśród nich restauratorzy, hotelarze, cukiernicy oraz piekarze. Nie zabraknie znanych postaci, a wśród nich m.in. finalista programu "Master Chef" Charles Daigneault, cukiernik Tomasz Deker oraz miłośnicy diety bezglutenowej – Jola Słoma i Mirek Trymbulak – zapowiadają organizatorzy.

Podczas targów każdy znajdzie coś dla siebie. Nowością szóstej edycji będzie strefa inteligentna restauracja, gdzie zaprezentowane zostaną innowacyjne rozwiązania dla lokali gastronomicznych. Wyeksponowane zostaną m.in. systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowanego sterowania i kontroli oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia.

Z kolei strefa deserowych inspiracji dedykowana jest lodziarniom, cukierniom i kawiarniom.

  • Tam będzie można spotkać przedstawicieli firm posiadających w ofercie m.in. urządzenia i maszyny do produkcji lodów, wafli, jogurtów mrożonych, dekoracji i galanterii cukierniczej, a także koncentratów, mieszanek smakowych oraz dodatków do deserów. Nie zabraknie również producentów sprzętu i akcesoriów do parzenia i serwowania kawy, herbaty i czekolady – informują organizatorzy.

Miłośnicy bezglutenowej diety odnajdą się w strefie bezglutenowej, gdzie będzie można skosztować potraw niezawierających glutenu oraz uzyskać porady, w jaki sposób wprowadzić dania bezglutenowe do menu restauracji. Nie zabraknie także prezentacji, pokazów oraz warsztatów poruszających kwestie tej diety.

Ostatnim z kącików jest strefa prezentacji i warsztatów, która umożliwia udział w pokazach prowadzonych przez osoby znane z programów kulinarnych, a także rozmowę z autorami książek poświęconych gotowaniu.

  • Jest to również okazja do poznania kucharzy i cukierników, którzy cieszą się uznaniem i słyną z wiedzy i doświadczenia. Udział w strefie to także doskonała okazja do nawiązania cennych kontaktów biznesowych – zapewniają organizatorzy.

Targi Food-to-Go odbędą się w dniach 3-4 lutego (środa-czwartek) w hali AmberExpo, która mieści się przy ulicy Żaglowej 11 w Gdańsku. Wstęp jest bezpłatny, wystarczy wcześniej zgłosić swój udział na tej stronie.