Luty 2015 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 |
Data | 04.02.2015 10:00-05.02.2015 15:30 |
Miejsce | Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo |
Adres | ul. Żaglowa 11 |
Miejscowość | Gdańsk |
Wraz z początkiem przyszłego roku (4-5 lutego 2015r., AMBER EXPO, Gdańsk) odbędą się V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Jest to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu. Wystawa z roku na rok cieszy się rosnącym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych, jak również mediów. Podczas minionej edycji można było spotkać m.in. profesjonalistów związanych z gastronomią z Obwodu Kaliningradzkiego, czy Niemiec, którzy coraz częściej odwiedzają Pomorze.
Podczas nadchodzącej edycji nie zabraknie gości specjalnych. Wśród nich spotkamy Tomasza Dekera-Mistrza Cukiernictwa, który stale udziela się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: „Kawa czy Herbata”, „Smacznego GO”, czy „Pytanie na Śniadanie”. Wszystkich miłośników wypieków na pewno ucieszy obecność na targach Diany Volokhovej, finalistki programu „MasterChef” i autorki bloga „Smak Armenii”. Diana Volokhova w ramach targów poprowadzi warsztaty z wypieków. Nie zabraknie również Joli Słomy i Mirka Trymbulaka z Atelier Smaku, którzy wprowadzą zebranych gości w tajniki wegańskich dań bezglutenowych. Na stoiskach Wystawców będzie można zapoznać się z szeroką ofertą urządzeń i wyposażenia dla gastronomii i cateringu, produktów bezglutenowych, półproduktów spożywczych, dodatków do dań, maszyn, urządzeń i wyposażenia dla lodziarni, cukierni i kawiarni, kawy, ekspresów do kawy, napojów oraz rozwiązań informatycznych.
W ramach V Targów FOOD-to-GO inspiracji będzie można szukać w trzech specjalnych strefach tematycznych. Pierwszą z nich jest Strefa Bezglutenowa, która powstała z myślą o producentach i dystrybutorach produktów bezglutenowych, jak i samych gościach, którzy każdego roku wykazują duże zainteresowanie tematem. Patronat nad Strefą objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które opowie o programie MENU BEZ GLUTENU. Patronem Strefy jest również Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o., którego przedstawiciele poprowadzą prezentację pt. „Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie” i tym samym obali wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi.
Niemniej ciekawie zapowiada się Strefa Deserowych Inspiracji poświęcona cukierniom, lodziarniom i kawiarniom. Każdy z odwiedzających targi będzie miał okazję zobaczyć jak za pomocą nowoczesnych, ale i tradycyjnych sprzętów tworzyć niepowtarzalne smaki, dekoracje i aromaty.
Strefa Regionalna zaskoczy Państwa bogactwem kulinarnych tradycji Pomorza. Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego odnowi zapomniane smaki i z pewnością zainspiruje do ich ponownego wykorzystania w menu restauracji. Podczas targów FOOD-to-GO organizatorzy starają się poruszać najbardziej aktualne tematy i wychodzić naprzeciw oczekiwaniom zarówno wystawców i gości targowych. Do współpracy zapraszani są najlepsi praktycy w kraju, którzy od lat doradzają w zakresie gastronomii. W ramach seminariów learnShops™, zachęcamy do bezpłatnego uczestnictwa w szkoleniu „Czy warto inwestować w PR w hotelarstwie i gastronomii?", prowadzony przez firmę Smarten oraz na szkolenie dotyczące skutecznej kampanii reklamowej w restauracji, które poprowadzi Anna Dębska z portalu GdzieZjesc.info
Zachęcamy do rejestracji ON-LINE na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2015 , która umożliwia bezpłatny wstęp na targi. Szczegóły na temat wystawy znajdą Państwo również na profilu Facebook Targów FOOD-to-GO.
Godziny otwarcia: Środa, 4 lutego 2015 r. 10:00 – 16:30 Czwartek, 5 lutego 2015 r. 10:00 – 15:30