Luty 2014
Pn Wt Śr Cz Pt So N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2

Zobacz również

Już niedługo ruszają IV targi jedzenia

Inne, Gdańsk

Data 05.02.2014 10:00-06.02.2014 15:30
Miejsce AMBER EXPO
Miejscowość Gdańsk
Bilety wstęp wolny

W dniach 5-6 lutego 2014 r. odbędą się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali AMBER EXPO w Gdańsku. Gdańsk to miasto, do którego każdego roku przyjeżdżają turyści z kraju i ze świata, aby spędzić wakacje nad polskim morzem. Każdy turysta to również potencjalny klient, który z sezonu na sezon jest coraz bardziej wymagający. Jak zatem dopasować ofertę do wzrastających potrzeb? Udział w targach FOOD-to-GO pomoże znaleźć odpowiedź na to oraz wiele innych pytań.

Miniona edycja targów spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych jak i mediów powodując tym samym, iż targi FOOD-to-GO stały się jedną z najważniejszych imprez gastronomicznych w kraju.

[IMG_R]2[/IMG_R]

Podążając za potrzebami rynku organizatorzy targów postanowili urozmaicić program wydarzenia. Nowością tegorocznej edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE dedykowana lodziarniom i cukierniom. Tutaj będą Państwo mogli poznać najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek. Wszystko po to, aby w kolejnych sezonach zyskać uznanie wśród coraz bardziej wymagających klientów. Gościem specjalnym strefy będzie Małgorzata Weber - Mistrz Karmelarstwa Artystycznego, specjalista „stylu angielskiego”, autorka podręczników „Pomysły i sposoby na dekoracje tortów” i „Od pomysłu do realizacji”, laureatka prestiżowego konkursu “Osobowość cukiernicza 2013”, członkini jury wielu europejskich konkursów cukierniczych.

To co z pewnością wyróżnia targi FOOD-to-GO to aktualne tematy i podążanie za ogólnoświatowymi trendami. Tak właśnie powstał pomysł na przygotowanie strefy produktów bezglutenowych. Patronem merytorycznym wydarzenia zostało po raz drugi Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W ramach targów FOOD-to-GO poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Gośćmi specjalnymi będą Jola Słoma & Mirek Trymbulak autorzy książek kucharskich i 12 serii programu kulinarnego ATELIER SMAKU na antenie Kuchni +.

Koneserów tradycyjnych, pomorskich smaków zapraszamy do strefy regionalnej. To właśnie tu swoje produkty zaprezentują lokalni producenci żywności oraz stowarzyszenia.

  • Lokalne stowarzyszenia i producenci żywności udowodnią, że warto postawić na dobre jakościowo i świeże polskie produkty, z których tradycyjne dania, czynią każdy region naszego kraju niepowtarzalnym i wyjątkowym – mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.

Zachęcamy również do udziału w seminariach learnShops™. Dają one możliwość swobodnej wymiany doświadczenia oraz poglądów między uczestnikami. Udział w nich jest ponadto wyjątkowo komfortowy, ponieważ prezentacje odbywają się w otwartej przestrzeni targowej.

Szczegóły na www.easyfairs.com/pl/ftg2014

Bilety: Rejestracja na stronie targów