Luty 2014 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
Data | 05.02.2014 10:00-06.02.2014 15:30 |
Miejsce | AMBER EXPO |
Miejscowość | Gdańsk |
Bilety | wstęp wolny |
W dniach 5-6 lutego 2014 r. odbędą się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali AMBER EXPO w Gdańsku. Gdańsk to miasto, do którego każdego roku przyjeżdżają turyści z kraju i ze świata, aby spędzić wakacje nad polskim morzem. Każdy turysta to również potencjalny klient, który z sezonu na sezon jest coraz bardziej wymagający. Jak zatem dopasować ofertę do wzrastających potrzeb? Udział w targach FOOD-to-GO pomoże znaleźć odpowiedź na to oraz wiele innych pytań.
Miniona edycja targów spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych jak i mediów powodując tym samym, iż targi FOOD-to-GO stały się jedną z najważniejszych imprez gastronomicznych w kraju.
[IMG_R]2[/IMG_R]
Podążając za potrzebami rynku organizatorzy targów postanowili urozmaicić program wydarzenia. Nowością tegorocznej edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE dedykowana lodziarniom i cukierniom. Tutaj będą Państwo mogli poznać najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek. Wszystko po to, aby w kolejnych sezonach zyskać uznanie wśród coraz bardziej wymagających klientów. Gościem specjalnym strefy będzie Małgorzata Weber - Mistrz Karmelarstwa Artystycznego, specjalista „stylu angielskiego”, autorka podręczników „Pomysły i sposoby na dekoracje tortów” i „Od pomysłu do realizacji”, laureatka prestiżowego konkursu “Osobowość cukiernicza 2013”, członkini jury wielu europejskich konkursów cukierniczych.
To co z pewnością wyróżnia targi FOOD-to-GO to aktualne tematy i podążanie za ogólnoświatowymi trendami. Tak właśnie powstał pomysł na przygotowanie strefy produktów bezglutenowych. Patronem merytorycznym wydarzenia zostało po raz drugi Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W ramach targów FOOD-to-GO poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Gośćmi specjalnymi będą Jola Słoma & Mirek Trymbulak autorzy książek kucharskich i 12 serii programu kulinarnego ATELIER SMAKU na antenie Kuchni +.
Koneserów tradycyjnych, pomorskich smaków zapraszamy do strefy regionalnej. To właśnie tu swoje produkty zaprezentują lokalni producenci żywności oraz stowarzyszenia.
Zachęcamy również do udziału w seminariach learnShops™. Dają one możliwość swobodnej wymiany doświadczenia oraz poglądów między uczestnikami. Udział w nich jest ponadto wyjątkowo komfortowy, ponieważ prezentacje odbywają się w otwartej przestrzeni targowej.
Szczegóły na www.easyfairs.com/pl/ftg2014
Bilety: Rejestracja na stronie targów