17. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO towarzyszyły będą trzy specjalistyczne ekspozycje: 15. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK 12. Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH oraz 16. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA, tworząc kompleksową ofertę dedykowaną rynkowi spożywczemu. Zintegrowany projekt branżowy odbywał będzie się pod hasłem Zdrowo! czyli jak?
godziny otwarcia:
22 maja | środa | 10:00 - 17:00
23 maja | czwartek| 10:00 - 17:00
24 maja | piątek | 10:00 - 16:00
Program
22 maja - ŚRODA, 10.00-17.00
- 10.00-17.00 Galeria wypieków - konkurs na najlepszy wypiek - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP - hala B
- 10:00-15:00 Konferencja „Arctic-Adriatic Logistic Conference: Optymalizacja procesów logistycznych Polska-Skandynawia” - Urząd Miasta Gdyni - sala konferencyjna 1C
- 10.40 Pokazy barmanów Flair Brothers - scena, hala C
- 11.00 Ceremonia otwarcia Targów – scena, hala C
- 11.30 Debata Zdrowo! czyli jak? - tajniki zdrowego biznesu – Akademia Skutecznej Diety – scena, hala C
- 11.30-16.30 Pokazy wypieków piekarzy z Irlandii - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP - hala B
- 11.30-17.00 Pokazy kulinarne - Drużyna Olimpijska Stowarzyszenia Kucharzy Polskich - Stowarzyszenie Kucharzy Polskich - hala B
- 11:30-17:00 Forum Akwakultury - org. Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych, sala konferencyjna 4
- 12.00-15.00 Szkolenie Kulinarne - Stowarzyszenie Kucharzy Polskich - hala B
- 12.40-13.20 Prezentacje wystawców (Graal, ZT Kruszwica) - scena, hala C
- 13.20 Pokazy barmanów Flair Brothers – scena, hala C
- 13.00-16.00 Seminarium ABC inwestora hotelarskiego – Projekt Hotel Sp. z o.o. - sala konferencyjna 3
- 13.00-14.30 Po pierwsze nie oszukuj! – czyli jak zdobyć świadomego klienta – wykład - Akademia Skutecznej Diety – sala konferencyjna 2
- 13.30-14.00 Milion dolarów - czyli jak pozyskać klientów przez internet – prezentacja, ZielonyKłos.pl – scena, hala C
- 14.00-15.00 Opłacalne rozwiązania tworzenia produktów o czystej etykiecie oraz innowacyjnych tekstur w branży mleczarskiej – Azelis – scena, hala C
- 15.00 Pokazy barmanów Flair Brothers – scena, hala C
- 15.00-17.00 Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP (impreza zamknięta) – Biuro Prasowe
23 maja - CZWARTEK, 10.00-17.00
- 10.00-14.00 II Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna Młodych Kucharzy - Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, prowadzenie konkursu Krzysztof Skiba - hala B
- 10.00-15.30 Konferencja "Identyfikowalność i Znakowanie Produktów Rybnych" - Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego, Finansowane z PO RYBY 2007-2013 - sala konferencyjna 4
- 10.00-17.00 Galeria wypieków - konkurs na najlepszy wypiek - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP - hala B
- 10.20-10.40 Prezentacje wystawców (Polder) - scena, hala C
- 10.40-11.00 Pokaz barmański – BarCocktail – scena, hala C
- 11.00-12.15 Wykład „Dotacje w praktyce – przemysł spożywczy” – Fundusze Pomocowe, Wiesław Wasilewski – scena, hala C
- 11.00-12.00 Chemia stosowana w żywieniu oraz jej wpływ na organizm – seminarium dla dietetyków i technologów żywności – Akademia Skutecznej Diety – sala konferencyjna 2
- 11.30-16.30 Pokazy wypieków piekarzy z Węgier - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP - hala B
- 12.30-13.30 Odpowiednia dieta gwarancją zwiększonej wydajności pracowników – głodny pracownik to zły pracownik! – prezentacja - Akademia Skutecznej Diety – scena, hala C
- 13.30-13.50 Prezentacje wystawców - scena, hala C
- 13:50 Pokazy barmanów Flair Brothers - scena, hala C
- 14.00 Ceremonia wręczenia nagród Targów Mleczna Rewia 2013, Pucharu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Nagród Specjalnych – scena, hala C
- 14.30 Pokazy barmanów Flair Brothers - scena, hala C
- 15.00 Ceremonia wręczenia nagród w konkursie Mercurius Gedanensis Targów Gastroexpo, Baltpiek i Polfish oraz Pucharów Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – scena, hala C
- 15.30 Wręczenie nagród w konkursie na najlepszy wypiek o Puchar Prezesa MTG - scena, hala C
- 15.40 Pokazy barmanów Flair Brothers – scena, hala C
- 16.00 Wręczenie nagród II Ogólnopolskiej Sztafety Kulinarnej Młodych Kucharzy - Stowarzyszenie Kucharzy Polskich – scena, hala C
24 maja - PIĄTEK, 10.00-16.00
- 10.00-16.00 Strefa Porad Dietetyków – indywidualne konsultacje dietetyków – hala C
- 10.00-14.30 III edycja konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych i piekarniczych "Kuźnia Słodkich Talentów" pt. „Majówka” o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku - Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku - hala B
- 10.00-14.00 Pokazy Mistrzów Cukiernictwa, temat: „Majówka” - Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku - hala C
- 10.00-16.00 Galeria wypieków - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP - hala B
- 10.00-14.30 I Ogólnopolska Olimpiada Dekoracji z Warzyw i Owoców - Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Carving Team Poland - hala B
- 10.00-14.30 Konferencja „Pierwszoplanowe działania na rzecz rozwoju piekarstwa rzemieślniczego” - Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP - sala konferencyjna 1C
- 10.00 Pokazy barmanów Flair Brothers – scena, hala C
- 10.30-11.30 Fast food albo zdrowie – wybór należy do Ciebie! - wykład dla młodzieży – Akademia Skutecznej Diety – scena, hala C
- 11.00-15.30 Konferencja "Wartość odżywcza ryb" - Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego, Finansowane z PO RYBY 2007-2013 - sala konferencyjna 4
- 11.30-12.30 Zdrowo=smacznie, szybko i tanio – pokazy gotowania z poradami dietetyka – Akademia Skutecznej Diety i Stowarzyszenie Kucharzy Polskich - hala B
- 12.30-16.00 Analiza składu i masy ciała, indywidualne porady dietetyka - Akademia Skutecznej Diety – hala B
- 12.00-12.40 Prezentacje wystawców - scena, hala C
- 12.40 Pokazy barmanów Flair Brothers - scena, hala C
- 13.00-14.00 Fast food albo zdrowie – wybór należy do Ciebie! - wykład dla młodzieży – Akademia Skutecznej Diety – scena, hala C
- 15.00 Pokazy barmanów Flair Brothers – scena, hala C
- 15.30 Wręczenie nagród I Ogólnopolskiej Olimpiady Dekoracji z Warzyw i Owoców - Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Carving Team Poland – scena, hala C
- 15.40 Wręczenie nagród w „Konkursie Kuźnia Słodkich Talentów” - Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku – scena, hala C