Maj 2016 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Data | 14.05.2016 12:00 |
Miejsce | Dwie Zmiany |
Adres | Bohaterów Monte Cassino/31/35 |
Miejscowość | Sopot |
Bilety | 12 zł |
Szef kuchni molekularnej zaprasza do swojego królestwa, by podczas warsztatów stworzyć niepowtarzalne, efektowne i niecodzienne potrawy. Wraz z młodymi adeptami sztuki kulinarnej oraz ich opiekunami przemienimy experymentalne laboratorium w kuszącą smakiem i zapachem kuchnię.
Program kulinarny, w którym udział mogą wziąć młodzi kucharze, w wieku od 7 lat będzie miał dwie odsłony w ciągu dnia. Wykorzystacie naukową wiedzę z podstaw chemii i fizyki do obróbki podstawowych produktów spożywczych, by stworzyć smakowite arcydzieła.
W menu cztery spektakularne dania:
Herbaciane spaghetti
Owocowy kawior
Pianka molekularna
Lody bez zamrażarki
Fuzja nauki z gotowaniem? To nic innego jak kuchnia molekularna – czyli codzienne gotowanie z wykorzystaniem naukowych trików – mądra zabawa, a w efekcie coś nietuzinkowego w Waszym menu.